Skoči na glavno vsebino

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2023

Tudi v letošnjem šolskem letu se bomo pridružili NMSB, ki se bo začel 8. septembra na Mednarodni dan pismenosti in zaključil 8. oktobra in bo potekal pod geslom ˝Beremo skupaj˝.

V okviru dogodkov, ki se bodo odvijali v času Nacionalnega meseca skupnega branja 2023 bo posebna pozornost namenjena branju strokovne in stvarne literature ter medgeneracijskemu branju, zato k sodelovanju še posebej vabimo starše in stare starše. Izpostavljamo tudi pomen družinskega branja. Na naši šoli z NMSB spodbujamo branje kot vrednoto pri vseh generacijah bralcev prek skupnega branja, z branjem povezanimi dogodki ter s širjenjem in izposojo knjig. Boljša pismenost lahko spreminja življenja!

V tem mesecu bodo v času jutranjega varstva, rekreacijskega odmora ter med 12.15 in 13.45 potekale bralne urice za učence od prvega do četrtega razreda. Predvidene dejavnosti si lahko ogledate na povezavi. V sodelovanju z vami, dragi starši, bodo različne aktivnosti, ki spodbujajo bralno kulturo in bralno pismenost, potekale tudi za učence višjih razredov.

Vabljeni, da se nam pridružite pri skupnemu branju.

Koordinatorica projekta Alenka Vižin

Related Images:

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost