Skoči na glavno vsebino

Lepo pozdravljeni,

In hvala, ker spremljate, kar na Pozitivni psihologiji za boljše življenje pripravljamo za vas. Ta mesec je to 3. Šola za starše in v okviru nje vas v sredo in soboto na Facebooku (tukaj) in Youtubeu (tukaj) čakata kar dve kakovostni, brezplačni, spletni predavanji:

  1. Danes, 18. 1., ob 19h: STARŠEVSTVO PO LOČITVI, socialni pedagog, vzgojitelj v stanovanjski skupni, neodvisni svetovalec za starše v ločitvenem postopku Matej Zaplotnik

Ločitev staršev je izredno stresna življenjska prelomnica, tako za starše kot tudi za njihove otroke. Ni potrebno, da ločitev staršev za otroka pomeni prepad. Ločitev staršev naj za otroka pomeni skok na most, po katerem bo otrok varno in brezskrbno prehajal med dvema ločenima domovoma.

Na predavanju boste starši izvedeli, kdo je tisti, ki mora »zgraditi« ta most in katerih šest korakov je ključnih, da bo ta most trden in varen za vse – tako za starše, kot tudi za otroka.​

Matej je avtor knjige Starševstvo po ločitvi, ki jo boste lahko zadeli na nagradni igri na Facebooku in Instagramu (tukaj).

  1. V soboto, 21. 1., ob 19h: SANACIJA ŠKODE PRI POKORONSKIH OTROCIH, gradbenik, matematik, pedagog, igralec, režiser, pisatelj, ilustrator, humanitarni delavec Goran Škobalj

Največje breme pandemije so nosili otroci in mladostniki. Znotraj velikih družbenih konfliktov so prestrašeno zoreli in sprejemali napačne vzorce obnašanja, mišljenja in čustvovanja. Naloga starejših je, da s pravilnimi pristopi mladino dvignemo in jim pomagamo, da premagajo svoje strahove in omejitve. Doma, v športu in v šoli, povsod imamo veliko možnosti, da izbrišemo sledi, ki jih je pustilo preteklo obdobje.

Predavanje bo podalo smernice razvoja otrok in vlogo staršev v njih ter postreglo s številnimi primeri iz prakse.           

Goran je avtor knjige Kako je košarka premagala virus, ki jo boste lahko zadeli na nagradni igri na FB in IG.

Brezplačen ogled so nam in vam omogočili: Zavarovalnica Triglav, Loterija Slovenija, Argeta Junior, Kontekst, Univerza Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana, Interzero, Hisense Europe, Ewopharma Slovenija, Telekom Slovenije, Tovarna olja Gea, Medis in AMZS.

Prijazno nas podpirajo tudi: Varstveno delovni center Polž Maribor, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Osnovna šola Spodnja Šiška in Prva osnovna šola Celje.

Vse to pa ne bi bilo izvedljivo, če nam vsa ta leta ne bi stali ob strani: VideoLectures.net, Kliping Slovenija, AX Production, Rdeča oranža, Skupina Primera, STEP Institut in UMNA.

V zameno za brezplačen ogled vas prosimo, da donirate dobrodelnima organizacijama Časoris in/ali Rdeči noski tako, da pošljete SMS s ključno besedo CASORIS5 in/ali NOSKI5 na 1919 in podarili boste 5 €.

Predavanji sta tolmačeni v slovenski znakovni jezik. Po zaključku predavanja bo omogočen pogovor s predavateljem. Vprašanja zanju boste postavljali v komentarje med predvajanjem predavanja na naši strani na Youtubeu in Facebooku.

Hvala, ker soustvarjate boljši svet za naše otroke,

Nastja Mulej, Blanka Tacer in ekipa Pozitivne psihologije za boljše življenje

p.s.: Nikoli več ne zamudite predavanja! Naročite se na naš kanal na Youtube-u tukaj in vedno boste obveščeni o vsaki premieri! 

Related Images:

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost