Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 23. 3. 2023, je v Mercator centru v Postojni potekal 37. festival Turizmu pomaga lastna glava. Tema letošnjega festivala je Športni dogodki bogatijo mladinski turizem. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in predstavitev turističnega proizvoda na turistični tržnici.
Devetošolke Sara Harej, Lara Klaut, Lana Pavlin in Neža Vetrih so razvile idejo in napisale nalogo z naslovom Turnir Mateja Loverčiča s škratom Šempaščkom. Za pomoč na likovnem področju so k sodelovanju povabile osmošolki Rakel Jelerčič Lukežič in Paulo Vidal Černe. Navijaška skupina petošolk, Naja Košuta, Eva Dolores Kovačič in Leila Rijavec, pa je poskrbela za še uspešnejšo predstavitev na turistični tržnici.
Strokovna žirija je naši šoli podelila kar dve zlati priznanji: zlato priznanje za sodelovanje na 37. festivalu in zlato priznanje za najboljšo turistično nalogo.
Kot prejemniki zlatega priznanja smo bili povabljeni na zaključno turistično tržnico, ki se je odvijala v četrtek, 11. maja 2023 v Medvodah. Tam se je ponovno predstavilo 30 najboljših šol iz cele Slovenije.
Na dogodku so sodelovale devetošolke Sara Harej, Lara Klaut, Lana Pavlin in Neža Vetrih, osmošolka Rakel Jelerčič Lukežič in navijaška skupina petošolk Naja Košuta, Tinia Pelicon, Leila Rijavec in Klea Selmani. Ponovno so se odlično izkazale in prejele dve zlati priznanji, zlato priznanje za najboljši spominek ter Neža Vetrih zlato priznanje za najboljšo promotorko dogodka.
V prihodnjih dneh načrtujemo izvedbo krajše predstavitve turističnega produkta za učence naše šole.
Čestitke vsem sodelujočim.

Related Images:

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost